levelapp | אוקטובר 3, 2022
מינימום עלויות, מקסימום תוצאות לפרויקט – Less Is More
נזכיר בטרם יוצאים לפרויקט של פיתוח אפליקציות, אנחנו מבצעים אפיון למערכת (אפיון, נזכיר, הוא 2 מסמכים שמגדירים – אילו מסכים יהיו באפליקציה, ואיך כל מסך יפותח ברמה הטכנולוגית).
בזמן האפיון עולים, לא פעם, אנו נתקלים בסערת רעיונות אצל היזמ/ת. זה מעולה, זה משמח, זה מראה על ראש יצירתי בהחלט. עם זאת, חשוב לזכור שהמטרה שלנו היא לפתח MVP.
MVP – Minimum Viable Product
המטרה ב-MVP היא פשוטה. לחדור לשוק בצורה המהירה ביותר.
המשמעות היא, פיתוח איכותי, פיתוח של מוצר עובד – אפליקציה / אתר, פיתוח שפותר את הבעיה בשוק. אבל, פיתוח שמכיל את הפתרון לבעיה בלבד!
למה לפתח MVP בתחילת הדרך?
- מעגל ה-בנייה-מדידה-למידה
בספר The Lean Startup (התורה שלנו למיזמים) נצמדים למעגל ה- Build – Measure – Learn. המשמעות היא – אנחנו צריכים לבנות משהו, לצאת לשוק, ללמוד מהמשתמשים שלנו מה עוד נדרש לפתח ורק אז להמשיך לפתח.
תחשבו על זה, אין חברה גדולה היום שלא ממשיכה כל הזמן לפתח. הם לא יצאו לשוק עם כללל התכולות וחזו את העתיד. הם יצאו לשוק עם פתרון לבעיה, הם קיבלנו פידבק, קיבלו משוב מהלקוחות שלהם והמשיכו להשתפר כל הזמן.
- MVP מאפשר לנו לצאת לשוק עם תקציב נמוך יותר
במקום לפתח דברים שאולי המשתמשים יאהבו ואולי לא, אנחנו נצמדים למה שחשוב – לפתור את הבעיה בשוק. ברגע שנתן את המענה הנכון, כל מה שמסביב יבוא עם הזמן.
ברגע שאנחנו מתרכזים בלפתור את הבעיה, הפיתוח עצמו הופך לפחות מורכב.
אצלנו בלבלאפ נעזור לכם לתמצת את הרעיון למוצר המינימאלי שאיתו נחדור לשוק – המוצר שבאמת פותר את הבעיה בו.
- גיוס משקיע
לגייס משקיע הוא סיפור לא פשוט בכלל. בסופו של דבר אתם באים עם רעיון ומבקשים מאדם אחר סכומים לא נמוכים בכלל.
הכוח של MVP הוא להראות למשקיע שהמיזם שלך אפשרי! שהמיזם שלך כבר יצא לאוויר! שהמיזם שלך הביא משתמשים והביא הרבה מאוד מידע שאפשר ללמוד ממנו לאיך אפשר לשפר את האפליקציה.
בנקודה זו, קל יותר למשקיע לסמוך על המיזם ולאמוד את ההצלחה שלו.
ההצעות שלנו?
- נסו לכתוב בכמה שורות את הבעיה. לאחר מכן, כתבו במספר שורות את הרעיון שלכם לפתרון. מספר השורות האלו אמורות להכווין אותך בפיתוח המוצרי הראשוני.
- למדו איך אפשר להקים סטרטאפ בלי ידע בתכנות?
- ייעוץ מוסמך של בתי תוכנה מקצועיים ואמינים